Vegan

Wijn is een gegiste alcoholische druivendrank. Vrijwel alle wijnen worden geklaard, zodat de wijn niet vertroebeld is met vaste deeltjes. Dit wordt vaak gedaan met dierlijke hulpstoffen. Denk aan dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. Hierdoor zijn de meeste wijnen niet veganistisch.

Ook worden er bij de meeste wijnen ingrediënten toegevoegd en hulpstoffen gebruikt om de kwaliteit van de wijn te verbeteren. Bij een veganistische wijn worden geen dierlijke hulpstoffen of ingrediënten gebruikt.

Bij echte veganistische wijn worden overigens ook geen dieren gebruikt tijdens het productieproces, zoals het ploegen van het land of het dragen van wijnmanden. Indien dit laatste niet het geval is, dan wordt het vaak ‘Vegan Friendly’ genoemd. In deze webshop staat de term Vegan voor beide varianten, we hebben daar geen verschil in gemaakt.