Doorgaan naar inhoud
Wijn maken

Meet the Maker, Vignobles Siozard

In deze blog maken we kennis met onze wijnmakers Vignobles Siozard, hun inspiratiebronnen, dromen en uitdagingen.

Hoe zijn jullie begonnen?

Laurent en David, 6e generatie wijnmakers en tweelingbroers. Laurent begon zijn carrière in Bourgondië en werkte vervolgens in Australië, voordat hij de technische verantwoordelijkheid overnam van de familiewijngaarden in 2001. David kwam bij het team na een internationale carrière in de wijn- en gedistilleerdhandel in 2012.

Wat is jullie stijl van wijn maken?

Onze wijnbereidingsstijl sluit nauw aan bij onze inzet en ons dagelijks werk: filosofie gecentreerd rond biologische landbouw met beperkt gebruik van inputs, met name sulfieten.

Wat is jullie favoriete wijn & wat zouden jullie erbij eten?

Ons favoriete profiel is onze Zéro Degré Semillon100%. De Sémillon druif komt oorspronkelijk uit dit gebied en is een veelzijdige druif. Onze Zero Degre heeft een rijk aroma met tonen van citrus en exotisch fruit. Voor bij elke gelegenheid met familie of vrienden, voor bij de borrel met een pain paté en wij drinken het ook graag bij de asperges, niet de Nederlandse maar die uit onze eigen regio Blaye.

Wat zijn jullie trots op?

Ons vermogen om ons aan te passen aan de voortdurende evolutie van klimatologische omstandigheden. Dit beïnvloedt ons dagelijkse werk: de verwachtingen van de consument, de implementatie van nieuwe technieken, experimenten met resistente druivenrassen...

Vorig artikel Hoe gezond is alcoholvrije wijn?
Volgend artikel Gaan afvallen en alcoholvrije wijn samen?