Doorgaan naar inhoud
Gaan afvallen en alcoholvrije wijn samen?

Gaan afvallen en alcoholvrije wijn samen?

Voor wie een paar kilo wil afvallen, zijn alcoholvrije wijnen goed nieuws. Ze bevatten namelijk veel minder calorieën dan wijnen met alcohol. Een glas alcoholvrije mousserende wijn bevat ongeveer 35 calorieën, vergeleken met 75 calorieën voor een glas prosecco en ongeveer 30 calorieën voor een glas alcoholvrije rode wijn, vergeleken met 90 calorieën voor een glas rode wijn met 12% alcohol.

Geen Alcohol, minder suiker

Wist je dat veel alcoholvrije wijnen minder suikers bevatten? Dit is omdat tijdens het productieproces vaak extra suikers worden toegevoegd aan alcoholische wijnen om de smaak die verloren gaat door fermentatie en rijping te compenseren. Alcoholvrije wijnen hebben deze aanpassing minder nodig, wat resulteert in een lager suikergehalte. 

Wil je precies weten hoeveel calorieën en suikers jouw favoriete alcoholvrije wijn bevat? Selecteer dan in het linkermenu op onze website het aantal calorieën of suikers per glas.

Behoud van gewoontes zonder de nadelen

Voor velen is een glas wijn bij het diner of tijdens sociale gelegenheden een genot. Alcoholvrije wijn biedt de mogelijkheid om deze sociale gewoontes te behouden zonder de negatieve effecten van alcohol, zoals verminderd oordeelsvermogen en verhoogde calorie-inname. Met alcoholvrije wijn kan je gezellig mee genieten, maar ondertussen wel werken aan je doelstelling om een paar kilo kwijt te raken.

Bovendien is een veel gehoord bijkomstig voordeel dat je van wijnen met alcohol ook meer de behoefte krijgt om er iets bij te ‘snacken’ en dat is bij alcoholvrije wijn niet het geval.

Beter slaappatroon

Alcohol kan de slaapkwaliteit negatief beïnvloeden, zelfs als het helpt om sneller in slaap te vallen. Een goede nachtrust is cruciaal voor gewichtsbeheersing; het reguleert hormonen die honger en verzadiging beïnvloeden. Door over te schakelen op alcoholvrije wijn, kunnen individuen hun slaapkwaliteit verbeteren, wat indirect kan helpen bij het afvallen.

Alcoholvrije wijn biedt een veelbelovende optie voor diegenen die willen afvallen of hun algehele gezondheid willen verbeteren zonder de levensstijl drastisch te veranderen. Het lagere calorie- en suikergehalte, samen met het behoud van sociale en culinaire gewoontes, maken het een aantrekkelijke keuze. Of je nu probeert gewicht te verliezen of gewoon je alcoholinname wilt verminderen, het verkennen van de wereld van alcoholvrije wijnen kan zeker de moeite waard zijn.

Vorig artikel Meet the Maker, Vignobles Siozard
Volgend artikel Bio of Biodynamische wijn, hoe wat & waarom? Naakte Druiven legt het u graag uit!