Doorgaan naar inhoud
Wild seizoen: Wat is een smaakvolle alcoholvrije wijn voor bij wild eten?

Wild seizoen: Wat is een smaakvolle alcoholvrije wijn voor bij wild eten?

Dit ligt natuurlijk ook aan het wild wat je hebt uitgekozen en ook nog eens aan de manier waarop je dat wild gaat klaar maken. Maar hoe kleiner het wild hoe fijner de wijn en hoe groter het wild, hoe krachtiger de wijn. Bij deze enkele tips op een rij:


Fazant: Ga je voor wit, dan raden wij de Chardonnay van Leitz aan. Kies je liever voor rood dan raden wij de Pierre Zero signature Grenache, kersen met een vleugje kruiden en een fluweelzachte afdronk.

Haas of ree: Hier kies je liever voor een rode wijn. Niet eentje met teveel tannine, dat zijn die bitters in de wijn waar je zulke gekleurde tanden van krijgt. Maar bijvoorbeeld de Kolonne no 2. Deze is sappig, kruidig, met een mooie body. Wij raden een serveer temperatuur aan tussen de 17 en 18 graden.

Zwijn: Hier moet je echt uitpakken met de wijn om tegen de stevige smaak van het vlees op te boksen. Zodoende is dit moeilijkste combinatie van allemaal. Als je de alcohol uit een krachtige rode wijn haalt, heb je namelijk een veel groter smaak verlies, dan wanneer je de alcohol uit een frisse, witte wijn haalt. Daardoor is het heel moeilijk om de verwachting waar te maken. De Bähr Vinopur rot edition Purper kan dat volgens ons het best. Deze wijn is gemaakt van de dunkefelder druif, een ras dat in de Duitse Pfalz bekent staat voor het leveren van krachtige rode wijnen met een intense kleur. Deze rode wijn is volgens ons het beste te combineren bij de rijke wildsmaak van zwijn.


Dus ben je voor welke reden dan ook even niet van de alcohol, dan kan je toch volop genieten van het wild seizoen. Proost!

Vorig artikel Alcoholvrije wijn halal?
Volgend artikel Wild en Alcoholvrije wijn welke passen bij elkaar?