Doorgaan naar inhoud
Wild en Alcoholvrije wijn welke passen bij elkaar?

Wild en Alcoholvrije wijn welke passen bij elkaar?

Wat is een smaakvolle alcoholvrije wijn voor bij wild eten?

Dit ligt natuurlijk ook aan het wild wat je hebt uitgekozen en ook nog eens aan de manier waarop je dat wild gaat bereiden. Hoe kleiner het wild hoe fijner de wijn en hoe groter het wild, hoe krachtiger de wijn. Bij deze enkele tips op een rij:

  • Fazant: Ga je voor wit, dan raden wij de Chardonnay van Leitz aan. Kies je liever voor rood dan raden wij de Pierre Zero signature Grenache, kersen met een vleugje kruiden en een fluweelzachte afdronk.
  • Haas of ree: Hier kies je liever voor een rode wijn. Niet eentje met teveel tannine, dat zijn die bitters in de wijn waar je zulke gekleurde tanden van krijgt. Maar bijvoorbeeld de Kolonne no 2. Deze is sappig, kruidig, met een mooie body. Serveer temperatuur is tussen de 17 en 18 graden.
  • Zwijn: Hier moet je echt uitpakken met de wijn om tegen de stevige smaak van het vlees op te boksen. De tempranillo crianza Wine.e is zo’n wijn die dit kan. Een uitzonderlijke alcoholvrije rode wijn die 12 maanden op eikenhouten vaten heeft gelegen, dit zorgt voor mooie vanille tonen en een complexe smaak met een fluweelzachte afdronk.


Dus ben je om welke reden dan ook even niet van de alcohol, dan kan je toch volop genieten van het wild seizoen. Proost!

Vorig artikel Wild seizoen: Wat is een smaakvolle alcoholvrije wijn voor bij wild eten?
Volgend artikel Alcoholvrije Kaasfondue ook lekker voor de kinderen & zwangere.