Doorgaan naar inhoud
Alcoholvrije Kaasfondue ook lekker voor de kinderen & zwangere.

Alcoholvrije Kaasfondue ook lekker voor de kinderen & zwangere.

Wanneer de maanden eindigen met -ber, begint het kaasfondue en raclette seizoen.

Kaasfondue wordt traditioneel bereid met witte wijn, maar alcoholvrije wijn is een prima vervanger. Ook ideaal voor kinderen, zwangeren of anderen die even geen alcohol drinken. Bij het verhitten verdampt namelijk een deel van de alcohol, maar er blijft genoeg alcohol over om schadelijk te kunnen zijn.

De wijn en kaas versterken elkaar, daarom is wijn in én bij de kaasfondue een gouden combinatie. Kies je voor een alcoholvrije variant, zorg er dan voor dat je een kwalitatieve alcoholvrije wijn kiest, deze benaderen de smaak en het mondgevoel van de traditionele wijn het best.

Welke alcoholvrije wijn bij Kaasfondue?

En dan natuurlijk de vraag, welke alcoholvrije wijn kiezen we voor in én bij de kaasfondue. Een frisse, witte knisperende wijn combineert het beste. Bijvoorbeeld de alcoholvrije sauvignon blanc van de veelbelovende jonge wijnmaakster Sabrina Becker, of de alcoholvrije Kolonne Null Silvaner.

Kaasfondue & alcoholvrije mousserende wijn

Probeer ook eens kaasfondue met een alcoholvrije bubbel wijn, dit geeft de kaasfondue een romige consistentie en een zekere pittigheid. Bijvoorbeeld de alcoholvrije biologisch Seck Sparkling Zero of de Vendome Mademoiselle classic 0.0.

Vorig artikel Wild en Alcoholvrije wijn welke passen bij elkaar?
Volgend artikel Kwaliteit alcoholvrije wijn