Doorgaan naar inhoud
Wijnhuis St Antony

Wijnhuis St Antony

De eerste vintage van St Antony weingut was dateert uit 1918. Sinds 1990 is het wijngoed lid van de Vereniging van Prädikat-wijnhuizen, de hoogste kwaliteitstrap in de Duitse wijnbouwwetgeving.

Sinds 2006 werken ze op gecertificeerde biologische wijze en met de vintage 2018 zijn ze “demeter” gecertificeerd.

St Antony heeft 60 hectare wijngaarden - voornamelijk in de Roter Hang in Nierstein. Naast Riesling, Chardonnay en Pinot Blanc telen ze ook Pinot Noir en Blaufränkisch.
Met de vintage van 2019 zijn ze gestopt met al het machinale werk op de steile hellingen en bewerken ze nu alles met de hand.

Sinds 2022 maakt dit top huis ook alcoholvrije wijnen. Een mousserende van 100% Riesling. Dit is een hele mooie, zuivere mousserende wijn. In de neus frisse citrus, granny smith appeltjes en steenfruit. In de smaak heerlijk fris met hints van citrus, witte bloesem en een vriendelijke bubbel. Perfect als welkomstdrankje met je gasten of als aperitief. Verder erg lekker bij voorgerechten zoals salades, iets vegetarisch of lichte vis hapjes.

De wijnmaker heeft tevens geëxperimenteerd met sparkling juicy tea op basis van wijndruiven. Bij Naakte Druiven zijn we blij met de nieuwe aanwinsten van Wijnhuis St Antony. De expertise van de wijnmaker in combinatie met een top wijngaard heeft gezorgd voor de lancering van een aantal heerlijke alcoholvrije producten.

Vorig artikel Top 5: alcoholvrije drankjes met pit
Volgend artikel Is de gezonde levensstijl een blijvertje?