Doorgaan naar inhoud
Is de gezonde levensstijl een blijvertje?

Is de gezonde levensstijl een blijvertje?

Gezondheid is een veelbesproken onderwerp. Maar, waar de roep om gezondere producten voornamelijk van overheidsinstanties kwam, vraagt tegenwoordig steeds vaker de consument zelf hierom. Die wil bewust en gezond genieten. En het ziet ernaar uit dat dit niet zomaar een trend van tijdelijke aard is. De gezonde levensstijl is een blijvertje.

Die non-alcoholtrend is dus geen korte hype! No, no, no! NOLO (no & low alcohol) blijft! Zoals we ons niet meer kunnen voorstellen dat we ooit weer gaan roken in restaurants, worden we ons ook steeds meer bewust van overmatig alcoholgebruik. Komende jaren zul je zien dat het aanbod van niet- of laag-alcoholische dranken nog veel beter wordt. Gaat alcohol dan helemaal verdwijnen? Nee, dit goedje wordt al 8000 jaar gedronken en blijft overeind zolang de mensheid bestaat. Maar we gaan wel bewuster drinken en meer genieten van kwaliteit, zodat we straks écht kunnen roepen: ‘Op je gezondheid!’ Aldus trendvoorspeller, Vincent van Dijk, van FavorFlav.

Nog maar twee maanden en dan staat Dry January weer voor de deur. De verwachting is dat meer dan 400.000 mensen deelnemen en steeds meer mensen plakken hier de korte maand februari ook nog even achteraan. Tegenwoordig is het stoerder om te zeggen dat je een maandje even geen alcohol drinkt dan dat je met een kater op werk verschijnt. NOLO is een blijvertje!

Vorig artikel Wijnhuis St Antony
Volgend artikel Alcoholvrije wijn halal?