Doorgaan naar inhoud
Top 5: alcoholvrije drankjes met pit

Top 5: alcoholvrije drankjes met pit

Omdat alcoholvrije sterke dranken zo’n nieuwe, maar snelgroeiende sector is, is het moeilijk om te weten welke merken echt goed zijn en welke merken gewoon op de trein springen.
Eén van de eerste merken die met een alcoholvrije variant op de markt kwam was Seedlip, daarna volgde Lyre’s. Beide merken hebben inmiddels een grote range gelanceerd.

In de afgelopen twee jaar volgden ook grotere merken zoals Beefeater, Tanqueray, Gordon’s en Damrak. De vraag blijft toenemen en uiteraard willen al deze merken ‘a piece of the pie’.

Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat millennials maar liefst 20% minder drinken dan hun ouders. Ze hechten meer waarde aan de psychische en mentale gezondheid. Daarbij hebben zij vaak een actieve(re) levensstijl, waarbij katers de volgende dag uit den boze zijn.

Als echte cocktail liefhebber kan het lastig zijn om te genieten van een alcoholvrije variant. Toch kunnen er momenten voorkomen dat het handiger of beter is om even geen alcohol te drinken. Als je zwanger bent, met de auto bent of als je een belangrijke meeting hebt. Gelukkig zijn er een aantal fijne alternatieven die je niet het idee geven dat je een glas water met kruiden aan het drinken bent.

Onze top 5:

Dr. Jaglas San Limello Spritz

Voor ons op kantoor de onbetwiste winnaar. Dr Jaglas San Limello is een alternatief voor limoncello. Het tovert de Italiaanse Dolce Vita in het glas en een glimlach op het gezicht.
Een ode aan het Italiaanse leven! De frisse zuurgraad van de gerijpte citroenen die gecompenseerd worden door subtiele tonen van citrusvruchten zoals limoen en grapefruit.

Benodigdheden:
Dr Jaglas San Limello 40 ml
Indian tonic of alcoholvrije mousserende wijn
IJsblokljes
Muntblaadjes om mee te garneren
Schenk alles in een groot wijnglas en laat La Dolce Vita maar komen…

Abstinence Cape Floral Perfect Serve

Cape Floral is een alternatief voor gin. Deze perfect serve met Cape Floral is een goed alternatief voor de gin & tonic liefhebbers die een goed alternatief zoeken!

Recept: Cape Floral Perfect Serve
50 ml Cape floral
200 ml Indian tonic
Citroen schil
Verse besjes
IJsblokjes
Giet alles in een hoog glas en garneer met de verse besjes
3. Fluere Beauty Shot
Deze cocktail wordt gemaakt met Fluere Rasperry, dit is een alternatief voor Pink Gin. De smaak van deze spirit is zacht en bloemig, denneachtige tonen van de jeneverbes een vleugje citrus gecombineerd met de zoetheid van verse frambozen.
Met deze cocktail pak je echt uit, leuk als aperitief voor de Kerstdagen!

RECEPT: FLUÈRE BEAUTY SHOT
100 ml FLUÈRE Raspberry
50 ml Cocosroom
50 ml Grapefruit sap
10 ml Rozenwater
100 gr verse frambozen

Recept voor 250ml
Doe alle ingredienten in de blender, aftoppen met ijssnippers. Schenk het in een mooi glas en garneer met wat frambozen.

Black&Bianco Spritz Orange&Thyme 0.0%
Het fijne aan de Black&Bianco Spritz Orange&Thyme is dat je het binnen een handomdraai op tafel zet. Dus heb je geen zin in moeilijke toestanden en wil je toch jezelf even verwennen. Pak ene flesje Black & Bianco Spritz giet het over een groot glas met ijs en garneer met een 2 schijfjes sinaasappelsap.

FLUÈRE ICED COFFEE
Deze cocktail is op basis van Fluere Spiced Cane, een alternatief voor rum. Ook heerlijk als toetje!!
Smaakomschrijving: in de neus tonen van chocolade en koffie. Zoete, complexe en aardse tonen, met de rijkdom van Dominicaanse suikerriet.

Recept: FLUÈRE ICED COFFEE
50 ml FLUÈRE Spiced Cane
Double espresso
60 ml slagroom
Giet in een groot glas met ijsblokjes en mix

Vorig artikel Alcohol vrije cocktails – de Mocktail
Volgend artikel Wijnhuis St Antony