Doorgaan naar inhoud
Weingut Bähr: Meest gelauwerde alcoholvrije wijnmaker

Weingut Bähr: Meest gelauwerde alcoholvrije wijnmaker

De Pfalz kent nogal wat superlatieven. Het heeft bijvoorbeeld het grootste wijnfeest ter wereld in Bad Dürkheim, evenals de eerste en bekendste wijnroute van Duitsland, de Deutsche Weinstraße. En in die Weinstraße bevindt zich de allerbeste alcoholvrije wijnmaker; Weingut Bähr.

De gebroeders Bähr gooide 16 jaar geleden het roer om op de wijngaard van hun ouders. De traditionele wijnbouw, werd ingeruild voor alcoholvrije wijnbouw. Hun basis principe is het gebruik van de allerbeste druiven uit de Pfalz en hier de aller beste alcoholvrije wijn van produceren.

Inmiddels zijn ze de meest gerenommeerde alcoholvrije wijnmakers van Duitsland en werken ze samen met de oenologen (wetenschappers in de wereld van wijnbouwtechniek van de Universiteit van Geisenheim in Duitsland) om de techniek nog verder te fine tunen.

160 prijzen hebben ze gewonnen, kroon op hun werk is toch wel ‘Beste Producer Alcoholfree Wine 2023’ Mundus Vini, een hele grote internationale erkenning!
In het door het Pfälzerwald begrensde en beschutte gebied ligt de nadruk op klassieke druivenrassen, met voorop de Riesling. De koning van de witte wijnen is in de Pfalz de onbetwiste nummer 1 met een aanplant van ruim 5000 hectare.

De gebroeders Bähr hebben een 100% riesling, waar we bij Naakte Druiven erg van onder de indruk zijn. De wijnmakers gebruikten hiervoor 3 stijlen riesling; een jonge die zorgt voor het fruit, een die ze ‘sur lie’ rijpen, die zorgt voor de diepgang en de laatste die zorgt voor de mineraliteit. Een prachtige blend, om zo van te genieten maar ook als begeleider bij een rijke maaltijd.

Check hier de hele serie van Bähr.

Vorig artikel Sober Oktober iets voor jou?
Volgend artikel Zijn alle alcoholvrije wijnen veilig om te drinken tijdens de zwangerschap?