Doorgaan naar inhoud
Sober Oktober iets voor jou?

Sober Oktober iets voor jou?

Misschien heb je meer behoefte aan een Sober Oktober dan je denkt. Net als Dry January daagt deze periode je uit om een maand geen alcohol te drinken.

Volgens experts is het geen verrassing dat deze periodes om alcohol te verminderen steeds populairder worden. De pandemie heeft niet geholpen, uit een Engels onderzoek is gebleken dat 60% van de respondenten vanaf de pandemie meer is gaan drinken.

Om de gewoonte van alcohol drinken te doorbreken is het goed een pauze in te lassen. Waarom een maand? Omdat een maand net lang genoeg is om de positieve effecten van niet drinken te ervaren. Fitter worden, beter slapen en een kilootje eraf.

De zomer is voorbij, in september was het nog even na genieten en in november beginnen de voorbereidingen voor de feestmaand. Daarmee is oktober de ultieme maand in het najaar voor een tijdelijke pauze. Dus doe mee met Sober Oktober!

Bij Naakte Druiven bieden we een uitgebreid assortiment om je deze maand door te helpen. Pak deze uitdaging met beide handen aan, om je lichaam te helpen te resetten en je relatie met alcohol opnieuw te evalueren.
Vorig artikel Kwaliteit alcoholvrije wijn
Volgend artikel Weingut Bähr: Meest gelauwerde alcoholvrije wijnmaker