Doorgaan naar inhoud
Alcohol vrije cocktails – de Mocktail

Alcohol vrije cocktails – de Mocktail

Drinken is het nieuwe roken. Het lijkt wel of we met z’n allen aan de melk moeten! Maar gelukkig zijn er alternatieven genoeg. We nemen u graag mee in deze wereld!
Onderzoeksbureau IWSR verwacht dat tot 2025 het volume van alcoholvrije alternatieven groeit met 8%. Het ziet dat veel gevestigde drankmerken innoveren met hun dranken en dat nieuwe merken op de markt verschijnen. Dit onderzoeksbureau baseert z’n cijfers op 10 belangrijke landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje en de VS.
Dat is goed nieuws, want door de stijgende vraag van de consumenten komen er steeds meer en aantrekkelijkere alternatieven op de markt. Bij Naakte Druiven hebben we weer volop getest en bijgaand onze favorieten Gin & Tonics alcoholvrij.

Alcoholvrije gin&tonic

Atopia Spiced Citrus
Atopia is minderen met alcohol zonder compromissen. De nieuwe extreem laag-alcoholische gin (0.5%), ontwikkeld door prijswinnend Master Distiller Lesley Gracie, geestelijk moeder van Hendrick's! Gin, blendt natuurlijke distillaten, extracten en aroma's tot een gelaagde en toch alcoholvrije drank. De kruidenextracten, oranjebloesem en bittere alsem zorgen voor een subtiele aromatische gelaagdheid in de neus en in de mond.
De kleine 0.5% alcohol in de spirit mag verwaarloosbaar lijken, echter is hij cruciaal voor de verfijnde smaak. Die halve procent laat de essentiële oliën van het citrus distillaat harmonieus versmelten met de uiteindelijke spirit, zodat Atopia zijn uitgesproken smaak behoudt in de mix met tonic.

Spiced Citrus & Tonic
Benodigdheden:
• 50 ml ATOPIA Spiced Citrus
• 150 ml Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
• Schijfje sinaasappel ter garnering
• Grote ijsblokjes
Voeg alle ingrediënten toe aan een groot wijnglas. Roer het geheel goed door zodat alle smaken met elkaar samen gaan.

Fluere Raspberry - Pink Gin alternatief 0.0%
Fluère Raspberry is een non alcoholic spirit gedistilleerd op basis van natuurlijke ingrediënten als frambozen, jeneverbes, lavendel, korianderzaad en citroenschil.

Fluere raspberry mojito
Benodigdheden:
60 ml FLUÈRE Raspberry Blend
10 ml Limoensap
15 ml Suikersiroop
8 muntblaadjes
Grote ijsblokjes
Bijvullen met sodawater

Schenk in een longdrink glas. Garneer met munttakjes en limoenschijfjes.

Vorig artikel Alcoholvrije Kerstgeschenken
Volgend artikel Top 5: alcoholvrije drankjes met pit