Doorgaan naar inhoud
Kwaliteit alcoholvrije wijn

Kwaliteit alcoholvrije wijn

De kwaliteit van de alcoholvrije wijnen die nu op de markt verschijnen zijn een stuk beter dan jaren terug! De complexiteit, geur en smaak zijn nauwelijks meer te onderscheiden van wijnen met alcohol.

Hoe het precies komt dat ze beter worden van kwaliteit, heeft te maken met de druiven en de ervaring en kennis die er inmiddels in de markt is. De druiven worden eerder geplukt. Hoe sneller een druif wordt geplukt, hoe minder suiker er in de druif zit. Als deze most (geperste druiven) met weinig suiker worden gegist, ontstaat er minder alcohol en hoeft er ook minder alcohol te worden verwijderd.

Een tweede belangrijke reden is het feit dat wijnmakers meer kwaliteitswijnen/ en kwaliteitsdruiven gebruiken om te de-alcoholiseren en zo dus alcoholvrij te maken. Tenslotte is er ook een grote verbeteringsslag gemaakt op het vlak van de-alcoholiseren. Er zijn diverse processen (linkje naar de processen toevoegen) die steeds meer geënt zijn op het behoud van de aroma’s in de wijn. Kortom, overtuig je zelf en probeer het nu!

Vorig artikel Alcoholvrije Kaasfondue ook lekker voor de kinderen & zwangere.
Volgend artikel Sober Oktober iets voor jou?