Doorgaan naar inhoud
Sauvignon Blanc de ideale borrel wijn

Sauvignon Blanc de ideale borrel wijn

De tijd van borrels en etentjes staat weer voor de deur. Er wordt steeds meer gevraagd om een alcoholvrij alternatief, niet alleen op de werkborrel, maar ook met Sinterklaasavond of de Kerst bijeenkomsten. Onze tip: haal een doosje alcoholvrije sauvignon blanc in huis.

Sauvignon Blanc is één van de bekendste witte wijnen ter wereld. Deze druif brengt frisse en fruitige witte wijnen voort. Een zomerwijn hoor ik u denken, wellicht maar in de tijd met alle borrels en etentjes voor de deur is dit ideale wijn om in huis te hebben! Juist omdat het zo'n charmante allemansvriend is.

Bij Naakte Druiven hebben we twee sauvignon blanc wijnen in het assortiment: Becker en Eisberg.

Weingut Becker Sauvignon Blanc

Weingut Sabrina Becker ligt in Rheinhessen, met een totaal van 26.578 hectare wijngaarden is dit het grootste wijnbouwgebied van Duitsland. 3.000 wijnhuizen maken daar op een diversiteit aan bodems (löss-, zand- en kleigronden en kalk) wijnen van met name de riesling, silvaner en pinot gris druiven.
Sabrina Becker is een jonge ambitieuze wijnmaakster die naast de traditionele rassen zich heeft gespecialiseerd in de sauvignon blanc druif. Zij heeft diverse wijngaarden en biedt alles van instapwijnen tot wijnen op premier cru niveau.

De Becker Sauvignon Blanc, afkomstig van haar mooie wijngaarden, is een fris, fruitige wijn met een droog profiel. Deze klassieke alcoholvrije witte wijn heeft alle kenmerken van een traditionele sauvignon blanc, rijpe appel, vleugje grapefruit en aangename zuren. Kortom een charmant alternatief. Goed voor de borrel, kunt u prima serveren voor de Bob, de zwangere en iedereen die even geen alcohol wilt, als serieus alternatief. Ook lekker bij voorgerechten als coquilles, geroosterde groente, gevulde portobello ‘s, sushi of Aziatisch eten.

Eisberg Sauvignon Blanc

Eisberg Sauvignon Blanc wordt gemaakt door Schloss Wachenheim, een grote jongen in wijnland. Zij hebben meerdere alcoholvrije wijn merken in hun portfolio. Deze sauvignon blanc heeft een wat stuivende neus, zoals de sauvignon blancs uit Malborough. Veel tropische tonen met hier en daar een vleugje vanille. Deze wijn is vooral geschikt voor de jongere wijndrinkers, vriendelijk, zacht, met een iets zoetje in de finish.

Vorig artikel Dr Jaglas San Limello
Volgend artikel Eindelijk: een alcoholvrije spirit met spirit!