Doorgaan naar inhoud
Dr Jaglas San Limello

Dr Jaglas San Limello

Al tientallen jaren produceert de Jagla-familie van apothekers een bitter, kloosterelixer genaamd. Dit middeleeuws kloosterrecept werd gemaakt van de kruiden die groeiden in de kloostertuinen.


De basis van dit populair geworden kloosterelixer ligt in de Pharmacopoea Germanica, het oude Duitse farmaceutische handboek.
Tot op de dag van vandaag fungeert het als een waardevol naslagwerk voor kruidengeneeskunde, kwaliteitscontrole en essentiële productiestappen. Ook voor de verdere ontwikkeling van nieuwe producten vormt het handboek nog steeds de basis voor de familie Jagla, zo ook voor de San Limello.


De Dr. Jaglas San Limello is de alcoholvrije vervanger voor limoncello. Het heeft een Italiaanse sfeer. De alcoholvrije limoncello combineert de frisse zuurgraad van gerijpte citroenen met een subtiele noot van citrusvruchten. De combinatie van de natuurlijke zoetheid van citroen en grapefruit wordt afgerond door de smaak van een lichte honingnoot.


De kwaliteit van de grondstoffen staat centraal bij Dr. Jaglas. Er zitten geen kunstmatige smaakstoffen of onnodige ingrediënten in de fles. Dr Jaglas San Limello is veganistisch, glutenvrij en zonder kunstmatige kleurstoffen.
De San Limello kunt u puur als digestief drinken na de maaltijd maar is ook heerlijk als aperitief in een coctail. Bij deze onze twee favorieten


1. Limello Spritz

3 cl San Limello
9 cl Alcoholvrije bubbels

Glas: groot wijnglas
IJs: ijsblokjes
Garnering: citroen een blaadje munt.

Vul de glazen met ijs en giet de San Limello in, schenk de alcoholvrije bubbels er bij en voeg de garnering toe.


2. Hot Limello

1 cl San Limello
10 cl alcoholvrije witte wijn
10 gr honing

Werkwijze: Verwarm alle ingrediënten
Glas: tumbler
Garnering: steranijs en kaneelstokje.

Vorig artikel Dankzij deze drankjes wordt oudejaarsavond ook voor de Bob een feestavond!
Volgend artikel Sauvignon Blanc de ideale borrel wijn