Doorgaan naar inhoud
Eindelijk: een alcoholvrije spirit met spirit!

Eindelijk: een alcoholvrije spirit met spirit!

De nieuwste gin van Master Distiller Lesley Gracie
De alcoholvrije (0,5%) Atopia gin is gemaakt door niemand minder dan Lesley Gracie, de bekroonde Master Distiller van de beroemde Hendrick's Gin. Lesley wilde een toegankelijk en toch speciaal smaakprofiel creëren om de matige alcoholvrije gin alternatieven die op dit moment verkrijgbaar zijn, naar een hoger niveau te tillen.

Lesley over haar eigen creatie: ‘’ ATOPIA is het resultaat van onze jarenlange expertise op het gebied van distilleren en blenden. De productiemethode is vergelijkbaar met die voor de alcoholische drank. Dit betekent batch-distilleren met plantaardige ingrediënten in een koperen pot voordat er daarna meer delicate smaken aan worden toegevoegd (zo komen de roos en de komkommer in Hendrick’s gin). Het verschil is uiteraard dat de ethanol wordt afgevoerd om Atopia te maken Geïnspireerd door de bewustere levensstijlkeuzes van de hedendaagse consument. Ons doel was geen concessies op het gebied van smaak’’.

En of dat gelukt is? Wij vinden van wel, de smaak is vol, van de eerste slok tot de finish.

Drink het als een gin & tonic, met Indian Tonic, een schijfje sinaasappel en ijsblokjes. Een glas Atopia en tonic bevat 75 keer minder alcohol dan een standaard gin & tonic.
Vorig artikel Sauvignon Blanc de ideale borrel wijn
Volgend artikel Alcoholvrije Kerstgeschenken