Doorgaan naar inhoud
Hmm Lekker kaasplankje, welke alcohol vrije wijnen passen daar bij?

Hmm Lekker kaasplankje, welke alcohol vrije wijnen passen daar bij?

De vraag naar alcoholvrije wijn groeit snel, waar je vroeger een beperkte keuze had in het schap, is het nu moeilijk kiezen. En met de groeiende vraag naar alcoholvrije wijn, is er ook meer vraag naar alcoholvrije wijn/spijs combinaties.

Kaas en alcoholvrije wijn, kan dat eigenlijk wel?

Zeker! Onze nummer 1 tip is om de beste alcoholvrije wijn te gebruiken voor bij de kaasplank, dus geen veredeld druivensapje van de supermarkt. Goede alcoholvrije wijn komt dichterbij de smaak en het mondgevoel van traditionele wijn.

Combineer dezelfde smaak intensiteit, dus bij jonge kazen een fruitige alcoholvrije wijn met een medium body. Bijvoorbeeld Leitz Pinot Noir.
Combineer stevige kazen met rijke alcoholvrije wijnen met een volle body. Bijvoorbeeld Oddbird Domaine de La Parade Shiraz/ Merlot.

Bij witschimmelkazen als brie en camembert combineert een alcoholvrije mousserende wijn goed. Bijvoorbeeld de biologische Seck Sparkling Zero of de Oddbird Blanc de Blancs.

Geiten- en schapenkazen gaan het mooist samen met een frisse wijn zoals de Sauvignon Blanc van de jonge veelbelovende wijnmaakster Sabrina Becker
Een blauwschimmelkaas gaat goed samen met een alcoholvrije wijn met wat zoete tonen. Bijvoorbeeld de MEJS Muskateller ohne kater.

Kaas en alcoholvrije wijn zijn een gelukkig huwelijk zolang je kiest voor alcoholvrije wijn van goede kwaliteit. En de beste combinatie blijft natuurlijk datgene waar je zelf het gelukkigst van wordt!

Bestel de lekkerste alcoholvrije wijnen op Naakte druiven voor bij jouw kaasplankje en geniet van de laatste lekkere zomer dagen! 

Vorig artikel Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?
Volgend artikel 10% Nederlanders wil minder alcohol drinken