Doorgaan naar inhoud
De geschiedenis van alcoholvrije wijn

De geschiedenis van alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn is een steeds populairder wordende drank. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrije wijn, vanwege gezondheidsredenen, religieuze overtuigingen of gewoon omdat ze geen alcohol willen drinken.

Maar wist je dat alcoholvrije wijn al eeuwenlang wordt gemaakt? De eerste vermeldingen van alcoholvrije wijn dateren uit de Romeinse tijd. In die tijd werd alcoholvrije wijn gedronken door mensen die tijdens het vasten geen alcohol mochten drinken.

In de middeleeuwen werd alcoholvrije wijn ook populair bij monniken. Zij gebruikten alcoholvrije wijn in de mis. In die tijd werd alcoholvrije wijn gemaakt door de druiven te koken, waardoor de alcohol verdampte.

In de 19e eeuw werd alcoholvrije wijn steeds populairder in de Verenigde Staten. Dit kwam doordat er in die tijd een verbod was op alcohol. Alcoholvrije wijn werd een populair alternatief voor alcoholische wijn.

In de 20e eeuw werd alcoholvrije wijn steeds beter gemaakt. Er werden nieuwe methoden ontwikkeld om de alcohol uit wijn te verwijderen, zonder dat de smaak en de structuur van de wijn verloren gingen.

Tegenwoordig is alcoholvrije wijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en smaken. Er zijn droge witte wijnen, zoete rode wijnen en zelfs mousserende wijnen. Alcoholvrije wijn is een gezond alternatief voor alcoholische wijn. Het bevat namelijk geen alcohol, maar wel alle andere voedingsstoffen van wijn.

Vorig artikel Proost op de liefde!
Volgend artikel Lekker Lekker Lekker : Limoncello Spritz de alcoholvrije variant.