Doorgaan naar inhoud
Hoe combineert u de Kerst 2023 klassiekers met alcoholvrije wijn?

Hoe combineert u de Kerst 2023 klassiekers met alcoholvrije wijn?

Dit is het seizoen om vrolijk te zijn en te genieten van heerlijk eten, met bijpassende wijnen en bubbels.

Maar hoe zit het met de mensen die in de feeststemming willen komen zonder de gevreesde kater te verwerken. En de mensen die even geen alcohol mogen vanwege medicijnen, zwangerschap of andere reden.

Vrees niet want alcoholvrije wijnen hebben een sprong gemaakt. Van veredeld druivensap zijn de alcoholvrije wijnen inmiddels geëvolueerd tot smaakvolle en waardige alternatieven

Er zijn een paar klassieke kerstrecepten die het in 2023 nog altijd goed doen. Varkensrollade is zo'n traditioneel pronkstuk, net als wildgerechten en gevulde kalkoen.
Bij deze klassiekers geven wij u graag een aantal waardige alternatieven!

Gevulde Kalkoen

Bij gevulde kalkoen kunt u kiezen voor een volle witte zoals de Leitz Eins Zwei Zero Chardonnay, of de Bähr vinopur weiss Muskateller of een fruitige rode wijn zoals de Oddbird Domaine de la Parade Merlot / Shiraz .

Varkensrollade

Een rode kruidige wijn is het lekkerst bij de varkensrollade, leg uw gasten in de watten met Kolonne Null Cuvee Rouge No 3. Kwaliteit, vakmanschap, aroma, volheid en smaak gecombineerd in één cuvée🍷

Wild Gerechten

De vuistregel is dat bij zware en stevige gerechten van rood wild vaak een rode wijn past. Denk hierbij aan haas, hert en ree. Bij wit wild, fazant en konijn, past beter een witte wijn Wit wild tips: Cero Chardonnay, Leitz Ein Zwei Zero Chardonnay, Oddbird Presence. Rood wild tip: de Bähr vinopur Rot.

Vorig artikel Denk je erover om Dry January te proberen?
Volgend artikel Dankzij deze drankjes wordt oudejaarsavond ook voor de Bob een feestavond!